Logout

Maths Term 3
Saili

Page Maths mathmatics.

 Solving word problems big ideas percentage.

During OLT sports 255 students participated 66% of the students played basketball. How many students played other sports.

1. 66% x 255=16,830

16,830 divide 100=168.3

66x200=13,200


66x50=3,300

66x5=330

13,200+3,300+330=16,830

ALGORITHM

255x66=1530+1,5300=16,830

16,830 divide by 100%=168.3

255-168.3=86.7 

| Edit | Delete

Page faasologa o faamaumauga/ statistics enquiry cycle.

 Problems/ Faafitauli

Plan/ Fuafuaaga

Data/ Faamatalaga

Analysis/ Auau

Conclusion/ Aotelega.

 

Problems : Try to explain what the problem is and why it's important. 

Plan : Look at what you want to wear and measure. How are you gonna measure?

 Data : Collect the data, clean the data, tidy up if theirs any funny bit in their.

 Analysis : Sort the data, we maintain tables and graphs, we look for patterns, we explore whats going on.

Conclusion : Answer the questions we explain what this sort of situation it will often lead to others questions.

 

 

 

 

| Edit | Delete

Page Maths Equations

 24 hours in a day?

3/8 of 24= 9

1/8 of 24= 9

125 dinosaurs?

3/5 of 125= 75

1/5 of 125= 25

200c in London?

1/10 OF 200= 20

7 X 20= 140

36 skateboards?

1/9 of 36= 4

7/9 of 36= 28 

 

 

| Edit | Delete

Page Divisions, Addition, Subtraction

 

 $15,000- $16,000= $1,000

$1,000 divide by 35%= $2,000

MINUS AND DIVISION

 

 

$15,000+ $16,000= $31,800

$31,800 divide by 35%= $6,300

ADDITION AND DIVISION 

| Edit | Delete

Page Fractions

 1/8 of 64= 8

4/8 of 64= 32

1/9 of 81= 9

7/9 of 81= 63

1/12 of 36= 3

3/12 of 36= 6

10/12 of 72= 60

1/9 of 72= 8

8/9 of 72= 64

1/8 of 32= 4

6/8 of 32= 24 

| Edit | Delete

Page Solving word problems

 During OLT sports 255 students participated 66% of the students played basketball.

 

66% x 200= 13,200

66% x 50= 3,300

66% x 5= 330

13,200  + 3,300 + 330= 16,830

 

255 x 66= 15,300

16,830 divide by 100%= 168.3 student. 

| Edit | Delete

Page EQUATION

 Our class baked 72 muffins for our school Gala. One quarter of them were chocolate, one half of them were blue berry. The remainders were banana muffins.

Questions:

How many banana muffins were their?

Half of 72= 36

Quarter of 72= 18

36 + 18= 54 

54 - 72= 18

18 banana muffins. 

| Edit | Delete